Aquest estiu l’esperem més que mai, sobretot els més petits i petites de casa. Portem uns mesos diferents, estranys i tancats a casa. Ara més que mai, els nens i nenes necessites fer activitats a l’aire lliure i recuperar jocs, amistats i entreteniment que no han pogut tenir durant el confinament.
És el moment en que els pares i les mares valorem l’opció d’apuntar-los en algun lloc durant l’estiu. La majoria de campus, com el de la Plana d’en Berga, combinen la pràctica de diferents esports (tennis, pàdel, natació, etc.) amb aprenentatges que els poden anar molt bé pel seu dia a dia.
Fomentar l’esport als més petits i petites els comportarà de ben segur uns avantatges físics, socials i cognitius.
Voleu conèixer alguns dels beneficis que poden aportar els campus esportius als vostres fills i filles? Per què els hem d’apuntar?… Aquí en teniu la resposta:

1- Converteixen l’esport en un hàbit.

La pràctica esportiva fa que els infants creixin al voltant d’una rutina saludable. Generar aquests tipus de rutines positives redueix les malalties i afavoreix el desenvolupament dels músculs i ossos dels nens i nenes. I també descobreixen nous esports, nous jocs i noves formes de passar-ho bé!

A part, l’esport estimula la secreció d’enforfines, que són unes substàncies que originen benestar. S’alliberen tensions. Les persones que practiquen esport són més felices i tenen una millor autoestima!!!

 

2- Desenvolupen valors col·lectius.

En els campus s’abandona l’individualisme per donar importància al grup. A través de l’esport es fomenten i generen valors com el respecte, el treball en equip, disciplina, responsabilitat, gestió del temps, lleialtat, l’esforç, la tolerància, … i també adquiriran hàbits saludables, higiènics i de conscienciació amb l’entorn.

 

3- Ajuden a socialitzar.

Canvien l’entorn habitual de l’hivern i del confinament i descobrixen nous llocs, nous contextos, noves activitats, guanyen confiança en sí mateixos i fan nous amics i amigues. En els campus d’estiu s’acostumen a deixar enrere les timideses. En tractar-se d’exercicis de grup, la seva comunicació millora així com també la forma de relacionar-se. Trobaran noves amistats que els ajudaran a perdre la vergonya i guanyen autonomia.

 

4- Milloren la concentració.

Els campus d’estiu esportius també milloren la seva concentració. Durant els exercicis se’ls ensenyen pautes i normes que han de recordar. Aquesta capacitat de memòria i concentració també la traslladaran al seu dia dia a l’escola i en altres àmbits.

La pràctica de l’esport incrementa el flux sanguini cerebral. L’augment del flux cerebral millora la capacitat d’aprenentatge o la memòria i a més, afavoreix la creació d’hàbits que es poden extrapolar a l’estudi.

 

5- I per últim… Es diverteixen!!!!!

L’estiu és per desconnectar de la rutina i passar-ho bé!! En els campus d’estiu es busca la diversió pels més petits! Es deixa de banda la competitivitat i la importància de la victòria, es dóna pas al joc i a l’entreteniment i ells s’ho passen d’allò més bé!!!

Ja esteu convençuts? Viuran el millor estiu a la Plana!!!

Teniu la informació en l’apartat Activitats / Campus d’Estiu d’aquesta pàgina web. També hi ha preparada una reunió informativa pel proper dia 17 de juny a dos quarts de nou del vespre al nostre club on explicarem totes les activitats, protocols i passos que seguirem durant el Campus d’Estiu de la Plana d’en Berga, sempre tenint en compte el que dictin les autoritats en matèria sanitària al respecte. També podeu adreçar la vostra consulta al correu electrònic info@planadenberga.com o al WhatsApp de la Plana d’en Berga: 659 56 13 24. Amb molt de gust donarem resposta als possibles dubtes que podeu tenir!

Apunteu-los a la Plana! S’ho passaran d’allò més bé!!!!