El passat dissabte 2 d’abril es va realitzar un curs sobre la utilització dels DEA a les instal·lacions del Club de Tennis Plana d’en Berga de Valls.  

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són aparells segurs i efectius que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d’una persona en aturada cardiorespiratòria (és el que es coneix com desfibril·lar) minuts abans que arribi l’ajut professional.

Aquests aparells s’han popularitzat molt els darrers anys i actualment es troben en molts clubs esportius. El Club de Tennis Plana d’en Berga ja en fa uns quants que el té i el dissabte va realitzar un curs d’actualització sobre el seu ús.

L’encarregat de fer el curs va ser l’infermer de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Carles Olivé. Aquest professional de la sanitat ha ha estat supervisor d’urgències, medicina interna, atenció domiciliària, entre d’altres i, paral·lelament, ha format part d’un grup d’assessorament en l’ús dels DEA en diferents entitats, ajuntaments i clubs esportius.

La formació va comptar amb dues parts diferenciades, una de teòrica a l’inici de la sessió amb el reconeixement d’una aturada cardiorespiratòria, maniobres bàsiques de la RCP i nocions de l’ús del desfibril·lador, i va finalitzar amb una part pràctica que van dur a terme tots els alumnes.

El curs va tenir una quinzena de persones participants entre socis, simpatitzants i personal del club.