Estem immersos en uns dies difícils i de poca mobilitat. El club està tancat i allò que més ens agrada fer, jugar a pàdel o tennis, haurà d’esperar.

Hi ha moltes pàgines i articles de diferents formats que ens poden ajudar a mantenir-nos físicament durant aquests dies per a que quan podem, tornem a entrar a les pistes amb un estat físic òptim.

Articles per internet:

Us fem un recull de pàgines web que hem trobat que poden ser d’interès per mantenir-nos en forma des de casa. Tingueu cura i no forceu la màquina, procureu fer bé els exercicis i sobretot, els estiraments finals per prevenir qualsevol tipus de lesió.

  1. A la web eresdeportista.com ens expliquen com fer les activitats pas a pas, amb vídeos demostratius de cada exercici cardiovascular i amb les indicacions precises per fer-los correctament.
  1. Des de “LBDC labolsadelcorredor” de sport.es, han creat l’entrenament de la quarantena. Exercicis fàcils i entretinguts per entrenar des de casa. Exercicis que venen guiats amb vídeos explicatius i demostratius per ajudar-nos a realitzar-los correctament. Article del 14 de març de 2020 pensat per aquests dies a casa.
  1. Des de la web d’sportlife.es han creat, també, pensant en aquests dies de confinament, una guia per descarregar-se amb 180 exercicis que ens permetran mantenir la forma física i aconseguir diferents objectius: des de cremar calories, fins guanyar múscul, millorar la flexibilitat, prevenir el mal d’esquena, etc. Guia gratuïta i molt completa de 52 pàgines amb els diferents exercicis especificats pas a pas en fotografies (exercicis d’esquena, core, força i múscul, per corredors, hit i estiraments). Per descarregar la guia demana les dades personals per incloure-us en la seva base de dades.
  1. A la web de mhunters.com expliquen pas a pas com crear una rutina d’exercicis a casa tenint clar quin objectiu volem aconseguir. Una orientació de com podem organitzar-nos els exercicis diàriament.
  1. A la pàgina tabladeejerciciosparahacerencasa.com separen els exercicis en funció de si passem massa hores asseguts, si volem millorar la nostra esquena, estiraments per cames pesades, grups d’exercicis per estar en forma, etc., moltes opcions, i potser explicacions massa llargues sense vídeos o fotografies de demostració, però si voleu lectura i practicar, aquí teniu l’enllaç:

I a les xarxes socials:

També podeu seguir esportistes reconeguts i entrenadors per les xarxes socials per veure les seves sessions d’entrenament i adaptar-les al vostre nivell. Aquest matí de diumenge, per exemple, l’Àlex Corretja (@alexcorretja74), a través del seu Instagram Live, ha connectat amb el seu preparador físic, Javi Beltran (@javibeltranmoreno), i han fet una hora d’entrenament i estiraments finals en directe que han pogut seguir centenars de persones.

Per a exercicis més concrets per a pàdel, podeu seguir en Rafa Conde Ripoll, entrenador de pàdel i de tenis que té el perfil @claserealdepadel a Instagram. En la seva bio hi ha el link directe als vídeos de Youtube del seu canal on podreu veure els exercicis adaptats a un espai petit com pot ser el nostre menjador o habitació. Una gran iniciativa!!

Esperem que amb aquest article se us faci el confinament una mica més lleuger. Molts ànims a tothom!!!!